Stap voor stap kerst eenhoorn

Eenhoorns zijn zeker bij de meiden heel populair. Daarom speciaal voor kerst deze kerst eenhoorn. Voor het hoofd en de bladen heb ik een splitcake gebruikt. Mocht je deze niet in huis hebben, dan kun je de vorm natuurlijk ook met gewone schmink maken.

Benodigdheden

  • Kleine Splitcake groen/geel
  • Rode schmink
  • Witte schminkZwarte schmink
  • Blauwe schmink
  • Lichtblauwe schmink
  • Rond penseel nr 12
  • Rond penseel nr 3
  • Plat penseel 6-B (breedte van het penseel is ongeveer de helft van een kleine splitcake)

Stap 1

Maak de vorm van het hoofd met een splitcake en het platte penseel. Pak hier voor de licht groen tot geel/witte kleur. De donkerste kleur buiten, lichtste kleur binnen. Maak op het hoofd een hoorn met wederom de donkerste kleur buiten, lichtste kleur binnen. In dit voorbeeld heb ik een oor bij het hoofd gemaakt. Dit is niet nodig, hier komt de kerstmuts overheen.

De manen maak je ook met een splitcake. Hier gebruik je de andere helft van de splitcake voor. Ook hier zijn de donker kleuren aan de buitenkant en de lichte kleuren van binnen. Probeer de manen te laten golven.

Werken met splitcakes vergt wat oefening. Mocht je dit lastig vinden, gebruik dan groene, gele en witte schmink. Begin met de witte schmink voor het hoofd en de hoorn. Omrand deze met gele schmink en veeg de gele schmink met een droge kast in de witte om deze wat te blenden. Voor de manen gebruik je de groen schmink en hier kun je een aantal gele golvende strepen in zetten.

Stap 2

Maak met het punt penseel nr12 een witte ovale vlek in het hoofd, hier komt het oog. Maak verschillende witte grote stippels tegen elkaar bovenop het hoofd langs de manen. Blijf achter de hoorn. Maak een witte bol in de manen. Als laatste maak je met rode schmink een muts en verbind je de witte rand met de witte bol.

Laat de schmink tussendoor drogen, om ervoor te zorgen dat de kleuren niet teveel in elkaar gaan mengen.

Stap 3

Schmink met het nr 12 penseel een lichtblauwe bol in het witte van het oog, zorg dat er nog een rand wit zichtbaar blijft. Maak met een iets donkerblauw een rand om het lichtblauw.

Maak onder de eenhoorn met de groene splitcake drie bladeren. Donkere kleur buiten, lichte kleur binnen. Je kunt dit eventueel ook met alleen groene schmink doen. Zet met rode schmink drie bollen in het midden van de bladeren.

Stap 4

Gebruik een dun penseel (nr 3) en omrand met zwart. Zet een aantal extra lijnen in de manen. Vergeet de neus en mond niet. Maak in het oog een zwarte pupil en geef de eenhoorn wimpers.

Stap 5

Voeg met witte schmink highlights toe.

Stap 6

Maak de eenhoorn verder af door op de achtergrond sterren en stippels te maken. Je kunt eventueel ook krullen of druppels toevoegen en glitters.

De sneeuwster maak je als volgt.

Maak een kruis. Teken hier overheen een tweede kruis. Verbind de strepen met elkaar door hoekje. Maak de ster verder af door aan de uiteinde schuine strepen toe te voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *