7 juli WBF Livestream

Wat is het WBF?

Als eerste zal je je waarschijnlijk afvragen wat het WBF is. WBF is een afkorting voor World bodypainting festival. Een festival wat elk jaar in Oostenrijk wordt gehouden. Tijdens dit festival wordt er een hele week workshops georganiseerd en wedstrijden op het gebied van bodypaint, facepaint en make-up. Het WBF is het evenement van het jaar in de schminkwereld. De wedstrijden gehouden tijdens dit festival zijn wereldkampioenschappen. Wie dit wint mag zich een heel jaar lang wereldkampioen noemen. Er zijn verschillende categorieën waaraan meegedaan kan worden, o.a. bodypaint world award brush/sponge, facepaint world award, creative make-up, special effects bodypaint, bodypaint amateur enz.

Over heel de wereld doen honderden artiesten mee met de wedstrijden en workshops en komen zij elk jaar in juli naar Oostenrijk.

Speciale editie

Zoals zoveel evenementen en festivals op dit moment, kan ook het WBF dit jaar helaas niet doorgaan. Aangezien er zoveel artiesten zijn die dit erg jammer vinden en graag op wat voor manier dan ook mee willen doen, heeft de organisatie besloten dit jaar een speciale editie te houden. De wedstrijd is online. Dit houdt in dat artiesten wereldwijd vanuit huis alleen of met een klein groepje met één van de categorieën mee kan doen. Tijdens de wedstrijd zullen zij een livestream doen (indien dit mogelijk is). Er worden verschillende foto’s gemaakt, zodat de jury het proces kan beoordelen.

Ook al zal het festival niet zo groots worden gehouden als normaal. De organisatie probeert om een aantal activiteiten als nog plaats te laten vinden, voor degene die graag naar Oostenrijk willen komen.

De categorieën

Voor deze speciale editie kunnen artiesten zich inschrijven voor vijf verschillende categorieën.

  • -Maandag 6 juli Amateur Award Bodypaint brush/sponge
  • -Dinsdag 7 juli World Award Facepaint
  • -Woensdag 8 juli Special Award SFX make-up
  • -Donderdag 9 juli Special Award Creative make-up
  • -Donderdag 9 juli World Award Award airbrush bodypaint
  • -Vrijdag 10 juli Wordl Award bodypaint brush/ sponge

Livestream via Facebook 7 juli

Voor mij wordt dit het eerste jaar dat ik mee doe. Ik heb mij ingeschreven voor de World Award Facepaint. Dit leek mij het handigste, aangezien ik hierbij mijn eigen model kan zijn.

Tijdens het schminken ga ik proberen een livestream te maken op facebook. Iets wat nog een uitdaging zal zijn, aangezien ik tijdens het proces foto’s moet maken en de jury tussendoor kan komen met vragen en om te zien hoe het gaat. En dan moet ik mezelf natuurlijk nog schminken. Het enige dat ik hierover wil verklappen is dat het thema van de facepaint Wonders of Nature is. Wat ik rondom dit thema van plan ben, is top secret.

Het enige wat de organisatie heeft meegegeven is dat wij als artiest ons moeten houden aan de dag van de categorie. Het is dus niet de bedoeling dat ik op maandag, woensdag of op één van de andere dagen mijn facepaint ga maken. De tijd waarop dit gedaan wordt, is aan de artiest. Mijn planning is om half 10 met de facepaint te beginnen. Ik mag hier drie uur aan werken.

De livestream is te volgen via facebook:

https://www.facebook.com/angelinavankemenade

Zaterdag 11 juli

En dan komen er nog een paar spannende dagen. Wat is de uitslag? Dit zal pas op zaterdag 11 juli bekend gemaakt worden via een live uitzending.

Meer informatie over het WBF kun je vinden op:

https://bodypainting-festival.com/en/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *