Buikschildering

Negen maanden lang draag je een wonder bij je. In het begin is dit nog niet zichtbaar voor de buitenwereld. Op een gegeven moment wordt je buik dikker en mag iedereen zien dat er een nieuw leven op komst is. Na die negen maanden is het zover. Je baby is geboren en je buik gaat weer richting zijn oude vorm. Eigenlijk gaat het best snel voorbij. Een buikschildering (of bellypaint) zorgt doormiddel van foto’s voor een blijvende herinnering.

Bellypaint Teigertje

Behalve een leuke herinnering, is de buikschilderingeen mooie ervaring. Veel baby’s gaan tijd het maken van de bellypaint bewegen.

Bellypaint Uilen

Hoe lang duurt een buikschildering?

Ik ben ongeveer een uur tot twee uur bezig met een bellypaint. Hierbij hoef je niet de hele tijd te staan. In het begin sta je even. Als de schets eenmaal op de buik staat kan je zitten. Tussendoor en aan het einde zal ik vragen om even te staan, zodat ik kan zien of de verhoudingen, kleuren en lijnen nog goed zijn.

Wat moet ik aan doen voor een buikschildering?

Voor de bellypaint is het belangrijk dat je buik vrij is. Draag een trui/ t-shirt of topje dat goed hoog blijft en niet zomaar over de buik heen valt en draag een makkelijk zittende broek. Het is tevens handig als je oude kleren aan trekt.

Wat is verder nodig voor de bellypaint?

Een makkelijke stoel waar je op kan zitten en weer goed uit op kan staan. Een tafel waar ik mijn schminkspullen neer kan zetten. En goede zin natuurlijk ­čśë Ik zal een paar foto’s maken als de bellypaint eenmaal klaar is. Vergeet niet om zelf ook foto’s te maken. Zeker als je niet alleen het eindresultaat, maar ook tijdens het proces foto’s wil.

Bellypaint Woezel en Pip

Maak je ook een bellypaint tijdens een babyshower?

Normaal gesproken kom ik ook op babyshowers. Zo’n buikschildering is een leuke verassing voor de aanstaande moeder. Ik vraag van tevoren of het al bekend is of de baby een jongen of een meisje wordt en of er iets is wat de aanstaande moeder leuk vindt. Dit laatste kan van alles zijn. Misschien houdt ze veel van uilen of olifanten. Of heeft ze van alles van Woezel en Pip, Dirkje Draak of Nijntje in de babykamer. Aan de hand van de antwoorden maak ik een aantal ontwerpen. Soms weet je gewoon niet wat de aanstaande moeder leuk vindt. Ook dat is geen probleem. Ik neem verschillende ontwerpen mee waar uit gekozen kan worden.

Helaas kan ik op dit moment ivm RIVM maatregelen geen babyshowers doen. Hierbij zijn er teveel mensen in een ruimte. Buikschilderingen kunnen mits de maatregelen dit toestaan alleen bij de aanstaande moeder in huis, waarbij de partner en kinderen aanwezig mogen zijn. Hierbij is het belangrijk dat er niemand in het huishouden verkoudheidsklachten of koorts heeft. Ook zal ik niet kunnen komen als ik zelf klachten heb. Het is belangrijk om voor de bellypaint goed de handen te wassen. Daarnaast heb ik een huidsvriendelijke alcohol spray om te ontsmetten indien nodig.

Ik maak buikschilderingen in Reusel, Bladel, Hulsel, Netersel, Esbeek, Hilvarenbeek, Tilburg, Hapert, Eersel, Veldhoven, Eindhoven en omgeving. Meer informatie vind je op mijn tarieven pagina

Bekijk mijn portfolio om voorbeelden van door mij gemaakte bellypaints te zien