Muurschildering

Een muurschildering geeft een kamer iets persoonlijks. Voordat de schildering op de muur komt te staan, worden er eerst een aantal ontwerpen gemaakt. Voor het maken van een ontwerp worden eerst je wensen besproken. Wat wordt het onderwerp van de muurschildering? Hoe groot? Wil je een muurschildering op 1 muur of is het voor de hele kamer waarbij verschillende afbeeldingen op elkaar afgestemd zijn?

In het ontwerp kunnen verschillende bekende figuren verwerkt worden, zoals Nijntje, Woezel en Pip, Dirkje Draak enz.

Als de keuze gemaakt is, kan het echte werk beginnen

Muurschildering Frozen

Muurschildering voor elke kamer

Een muurschildering hoeft niet alleen gemaakt te worden voor de kinderkamer. In principe kan er in elke kamer in huis een muurschildering gemaakt worden.

Misschien wil je juist voor je bedrijf of restaurant een schildering. Uiteraard is dit ook mogelijk.

Als eerste teken ik het ontwerp met potlood op de muur. Hierbij wordt gekeken of de grootte van de schildering goed is en kunnen er indien nodig aanpassingen gemaakt worden.

Vervolgens ga ik de muurschildering met acrylverf in grote vlakken opzetten. Soms kan het nodig dat er meerdere lagen komen, omdat de verf onder de muurschildering nog teveel door de eerste laag komt. Hiervoor is het handig als de verf tussendoor droogt, voordat de volgende laag er op komt.

Als laatste werk ik de muurschildering. Details worden toegevoegd. Schaduw en highlights worden aangebracht. Om ervoor te zorgen dat muurschildering lang mooi blijft, gaat er al laatste laag een vernis over heen.

Hoe lang drogen?

Acrylverf droogt vrij snel. De verf is meestal binnen een dag al opgedroogd. De droogtijd is mede afhankelijk van de warmte en luchtvochtigheid. Het is altijd verstandig om de kamer waar de muurschildering gemaakt wordt goed te luchten.

Schilderij

Naast schilderingen op muren, maak ik ook schilderijen. Niet alleen leuk voor in je eigen huis, maar ook bijvoorbeeld als kraamcadeau.

Wat zijn de kosten?

De kosten zijn afhankelijk van de tijd die er voor nodig is. Hierbij speelt de grootte en de hoeveelheid details een rol. Ik maak van tevoren een offerte. Het is handig om naast het onderwerp, ook de grootte van de muur door te geven, zodat ik een goede inschatting van de prijs kan maken. Voor een muurschildering in Reusel, Bladel, Hooge Mierde, Lage Mierde, Esbeek, Hapert, Duizel, Eersel, Tilburg, Veldhoven, Eindhoven, Middelbeers, Netersel, Arendonk, Turnhout en andere plaatsen binnen een straal van 15 minuten reken ik geen reiskosten.