Cursussen

Schmink Cursus Hapert

Wil je de basis leren van het schminken en zelf (je eigen) kinderen voorzien van een mooie schmink met Halloween, carnaval of gewoon omdat het leuk is? Volg dan deze basis schminkcursus. De cursus bestaat uit zes lessen.

Tijdens de lessen leer je een aantal simpele en leuke designs die populair zijn bij kinderen. Denk maar eens aan een eenhoorn, vlinder, spiderman of dinosaurus. Je leert blendingtechnieken, lijntechnieken, werken met stencils en splitcakes. Je leert over de verschillende soorten schmink, penselen en andere schmink materialen en wat je het beste kan gebruiken voor een mooi resultaat.

Er zijn twee schmink cursussen in Hapert ingepland. De eerste begint op dinsdag 12 oktober 2021. De tweede begint op maandag 17 januari 2022

De cursus geef ik via volksuniversiteit de Kempen. Opgegeven hiervoor is dan ook via hun. Kijk voor meer informatie op de website van volksuniversiteit de Kempen.

https://www.volksuniversiteitdekempen.nl/creativiteit/schminken

Cursus schminken Reusel/ Hooge Mierde

Soms zie je kinderen voorbij komen met de mooiste geschminkte creaties op hun gezicht. Je zou dat graag ook willen bij je eigen kind, kleinkind of kinderen uit je groep, maar je hebt geen idee hoe.

In deze schminkcursus in Reusel/ Hooge Mierde leer ik je alle basistechnieken die je nodig hebt om de mooiste creaties te kunnen maken. Je hebt voor deze cursus geen kennis van schminken nodig. De cursus bestaat uit twee lessen.

In les 1 leg ik vooral de technieken uit. Uiteraard worden deze technieken geoefend. Je leert om met een spons te werken en kleuren te blenden, je leert verschillende penseelstreken en je leert hoe je met sjablonen kunt werken. Aan het einde van de les oefenen we een simpel design waar je heel veel kanten mee op kan.

In les 2 komen verschillende designs aan bod. De technieken van les 1 worden kort herhaald, daarna gaan we aan de slag met o.a. een tijger, eenhoorn en vlinder.

Tijdens de lessen gebruiken we een oefenbord, daarna gaan we op elkaar schminken.

Koffie thee en gebruik van materiaal is inbegrepen. Het is ook mogelijk om je op te geven voor 1 van de 2 lessen

Kosten € 60,- (of € 30,- bij het volgen van 1 les)

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar calenzia@gmail.com

Workshop Bellypaint

Leer in deze drie uur durende workshop alles wat je moet weten voor het maken van een bellypaint. Een bellypaint is een buikschildering die gemaakt wordt op de buik van een zwangere vrouw. Het meest ideale moment hiervoor is tussen de 30 en 35 weken. Zeker bij babyshowers is het geven van een bellypaint als verassing voor de aanstaande moeder een populaire activiteit.

In deze workshop leer ik hoe je inspiratie kan opdoen, het ontwerp maken en hoe je het beste de bellypaint kan opbouwen.

Er is nog geen datum voor deze workshop. Heb je interesse geeft je vast op via calenzia@gmail.com

Workshop Bling

Leer tijdens deze drie uur durende workshop hoe je zelf Bling (gemclusters) kan maken. Bling is de laatste rage op het gebied van Facepaint. Deze gemclusters zorgen ervoor dat je facepaint iets extra’s krijgt, het wow effect. Je kunt de bling kopen, maar je kunt ze ook zelf maken.

Tijdens deze workshop leer ik je de twee manieren om zelf gemclusters te maken. Daarnaast gaan we aan de slag met klei. Wat dacht je van eenhoorn hoorntjes en zeemeerminstaarten?

Thee/koffie en materiaal zijn in de workshop inbegrepen.

Er is nog geen datum ingepland voor deze workshop. Heb je interesse geef je vast op door een mail te sturen naar calenzia@gmail.com

Workshop schmink tatoeage

Sommige kinderen willen geen facepaint, maar wel iets leuks op hun arm. Een soort tatoeage. Wil je weten hoe je deze kan maken? Niet alleen je eigen figuren, maar ook bekende figuren? Leer het in deze drie uur durende workshops.

We gaan verder in op de anatomie van een cartoonfiguur. Daarnaast gaan we werken aan 3d designs.

Thee/koffie en materiaal zijn in de workshop inbegrepen.

Er is nog geen datum ingepland voor deze workshop. Heb je interesse geef je vast op door een mail te sturen naar calenzia@gmail.com

Prive workshop schminken

Lijkt het je leuk om met een groep vrienden of met de vereniging een workshop schminken te volgen? Ook dit is mogelijk bij Schminkzilla.

Informeer naar de mogelijkheden: calenzia@gmail.com