Cursussen

Agenda

  • Reusel maandag 3 oktober Halloween schminken 19.00 – 21.30 (nog 2 plaatsen)
  • Hooge Mierde woensdag 12 oktober intro schminken 19.00-21.30 (nog 4 plaatsen)
  • Duizel zaterdag 15 oktober intro schminken 10.00 -12.30 (VOL!)
  • Duizel zaterdag 15 oktober Halloween schminken 13.30 -16.00 (nog 4 plaatsen)
  • Hooge Mierde 19 oktober kindergrime 19.00 -21.30 (VOL!)
  • Hooge Mierde 26 oktober Kindergrime 19.00 – 21.300

Actie!!! In September/ Oktober ga ik drie cursussen geven. De lessen bestaan uit 1 basis les en 2 thema lessen. Wil je naast de basis, ook de Halloween en de Kindergrime les volgen? Dan krijg je 50% korting op de derde les. Je betaalt dan 15 euro ipv 30 euro voor deze les !!!

Schminkcursus Reusel – Maandag 26 september en Maandag 3 oktober

Wil je de basis leren van het schminken en zelf (je eigen) kinderen voorzien van een mooie schmink met Halloween, carnaval of gewoon omdat het leuk is? Volg dan deze kennismakingscursus. Tijdens de eerste les zal je de basis van het schminken leren. Je leert over de verschillende soorten schmink, penselen en andere schmink materialen en wat je het beste kan gebruiken voor een mooi resultaat. Er komen verschillende penseel en spons technieken aanbod. Je leert werken met sjablonen en aan het einde van de les zal je een aantal simpele designs kunnen maken.

Tijdens de tweede les ga ik je een aantal Halloween designs leren. De tweede les heeft als thema Halloween. Voor deze les is het handig als je de intro workshop of al eerder een schminkcursus gevolgd hebt. De laatste jaren begint dit feest dat eind oktober wordt gehouden, steeds populairder te worden. Een griezelige schmink is haast onmisbaar hierbij. Tijdens de workshop leer je een Skull, Pompoen facepaint en het schminken van littekens.

Datum: Maandag 26 september en 3 oktober
Tijd: 19.00 – 21.30
Locatie: De Kei, Kerkplein 69, Reusel
Kosten: 60 euro. Het is ook mogelijk om één van de lessen te volgen. De kosten van één les is 30 euro

Inclusief koffie en thee

Opgeven kan via calenzia@gmail.com

Cursus Eersel (Duizel) – Zaterdag 15 oktober

De schminkcursus in Duizel (in de buurt van Eersel, Hapert, Steensel, Hoogeloon, Veldhoven, Luyksgestel, Bergeijk, Bladel) bestaat uit twee lessen. Tijdens de eerste les zal er aandacht besteed worden aan de basistechnieken. Leer de juiste penseel en sponstechnieken, werken met sjablonen, het laden van de schmink enz. Aan het einde van de les zullen we met de geleerde technieken een paar simpele designs maken.

De tweede les heeft als thema Halloween. Voor deze les is het handig als je de intro workshop of al eerder een schminkcursus gevolgd hebt. Hierin leer je hoe je een skull en een pompoen facepaint kan maken. Ook komen schmink littekens aan bod, onmisbaar voor griezels zoals Chuckie en Frankenstein.

Datum: zaterdag 15 oktober
Tijd: 10.00-16.00
Locatie: Dorpshuis de Smis, Smitseind 33a, 5525 AN Duizel (gemeente Eersel)
Kosten: € 60,- euro. Dit is inclusief lunch koffie en thee.
Het is ook mogelijk om alleen de les in de ochtend (10.00-12.30) te volgen of alleen de les in de middag (13.30-16.00). De kosten van 1 les is €30,-

Opgeven kan via calenzia@gmail.com

Cursus schminken Reusel/ Hooge Mierde

Soms zie je kinderen voorbij komen met de mooiste geschminkte creaties op hun gezicht. Je zou dat graag ook willen bij je eigen kind, kleinkind of kinderen uit je groep, maar je hebt geen idee hoe.

In deze schminkcursus in Reusel/ Hooge Mierde leer ik je alle basistechnieken die je nodig hebt om de mooiste creaties te kunnen maken. Je hebt voor deze cursus geen kennis van schminken nodig. De cursus bestaat uit twee lessen.

In les 1 leg ik vooral de technieken uit. Uiteraard worden deze technieken geoefend. Je leert om met een spons te werken en kleuren te blenden, je leert verschillende penseelstreken en je leert hoe je met sjablonen kunt werken. Aan het einde van de les oefenen we een simpel design waar je heel veel kanten mee op kan.

In les 2 komen verschillende designs aan bod. De technieken van les 1 worden kort herhaald, daarna gaan we aan de slag met o.a. een tijger, eenhoorn en vlinder.

Tijdens de lessen gebruiken we een oefenbord, daarna gaan we op elkaar schminken.

Koffie thee en gebruik van materiaal is inbegrepen. Het is ook mogelijk om je op te geven voor 1 van de 2 lessen

Kosten € 60,- (of € 30,- bij het volgen van 1 les)
Datum: woendag 12 en 19 oktober
Tijd: 19.00 – 21.30
Locatie: Boscafe Krek Wak Wou,
Weeldsedijk 2, 5095 EC Hooge Mierde

Aanmelden doe je door een mail te sturen naar calenzia@gmail.com

Workshop Bellypaint

Leer in deze drie uur durende workshop alles wat je moet weten voor het maken van een bellypaint. Een bellypaint is een buikschildering die gemaakt wordt op de buik van een zwangere vrouw. Het meest ideale moment hiervoor is tussen de 30 en 35 weken. Zeker bij babyshowers is het geven van een bellypaint als verassing voor de aanstaande moeder een populaire activiteit.

In deze workshop leer ik hoe je inspiratie kan opdoen, het ontwerp maken en hoe je het beste de bellypaint kan opbouwen.

Er is nog geen datum voor deze workshop. Heb je interesse geeft je vast op via calenzia@gmail.com

Workshop Bling

Leer tijdens deze drie uur durende workshop hoe je zelf Bling (gemclusters) kan maken. Bling is de laatste rage op het gebied van Facepaint. Deze gemclusters zorgen ervoor dat je facepaint iets extra’s krijgt, het wow effect. Je kunt de bling kopen, maar je kunt ze ook zelf maken.

Tijdens deze workshop leer ik je de twee manieren om zelf gemclusters te maken. Daarnaast gaan we aan de slag met klei. Wat dacht je van eenhoorn hoorntjes en zeemeerminstaarten?

Thee/koffie en materiaal zijn in de workshop inbegrepen.

Er is nog geen datum ingepland voor deze workshop. Heb je interesse geef je vast op door een mail te sturen naar calenzia@gmail.com

Workshop schmink tatoeage

Sommige kinderen willen geen facepaint, maar wel iets leuks op hun arm. Een soort tatoeage. Wil je weten hoe je deze kan maken? Niet alleen je eigen figuren, maar ook bekende figuren? Leer het in deze drie uur durende workshops.

We gaan verder in op de anatomie van een cartoonfiguur. Daarnaast gaan we werken aan 3d designs.

Thee/koffie en materiaal zijn in de workshop inbegrepen.

Er is nog geen datum ingepland voor deze workshop. Heb je interesse geef je vast op door een mail te sturen naar calenzia@gmail.com

Prive workshop schminken

Lijkt het je leuk om met een groep vrienden of met de vereniging een workshop schminken te volgen? Ook dit is mogelijk bij Schminkzilla.

Informeer naar de mogelijkheden: calenzia@gmail.com